Полифония днес

Ивелин Димитров си отива завинаги през 2008 г., на турне със своя хор в Италия. Но „Полифония” не престава да съществува – създаденото от Ивелин продължава неговата ученичка ЛЮДМИЛА ГЕРОВА, попила неговата естетика, неговия изтънчен и оригинален прочит на партитурите.

Герова е сред основателките на „Полифония” през 1968 и до 1989 г. е солистка и хормайстор на състава, след което започва самостоятелна певческа кариера. Завършила е Националната музикалната академия „Панчо Владигеров”, специализира при именити вокални педагози. Концертира с камерни и симфонични оркестри изпълнител в концерти, има записи в БНР и Баварското радио. Още като студентка дирижира Народния хор на БНР, концертира и записва редица творби за фонда на БНР, печели награда на Международния конкурс на Радио Братислава, ръководи трио „Зорница”. Един от записите й е включен в Златната плоча на швейцарския продуцент Марсел Селие „Мистерията на българските гласове”. Особено ценна е наградата от Международния хоров конкурс в Ню Шател, Швейцария, през 1999 г., където дирижира Камерната капела „Полифония”.

Постоянен сътрудник на състава е пианистката ИВЕЛИНА ИВАНЧЕВА, също ученичка на Ивелин Димитров. Тя е професор в Националната музикална академия “Панчо Владигеров”. Творческата й биография като солист и камерен музикант включва записи в БНР, в Женева, Лугано и др., концерти в Италия, Франция, Швейцария, Германия, Гърция, Испания, Китай, Индия, магистърски класове в Гърция, семинари и участия в жури на световни клавирни конкурси.

Видео